O Vitamíne B17 Amygdaline Lartrile

23.03.2010 21:55

 

 

V priebehu roka 1950 po niekoľkých rokoch výskumu, biochemik Dr Ernest T. Krebs ml. izoloval vitamín, ktorý označil číslom vitamín B-17 a pomenoval ho 'Laetrile'. Ako roky plynuli, tisíce ľudí začalo byť presvedčených, že dr.Krebs objavil úplnú kontrolu nad všetkými formami rakoviny a toto presvedčenie dnes zdieľa stále viac a viac ľudí.

 

Množstvo pacientov odchádza do Mexika, aby tam podstúpili terapiu vitamínom B-17 (Laetrile). Väčšine týchto pacientov bolo oznámené v ich domovinách, že ich rakovina je v konečnom štádiu a zostáva im len niekoľko mesiacov života. Napriek tomu, množstvo z nich sa zotavilo vedie normálny život po absolvovaní terapie vitamínom b17.

 

Terapia vitamínom B-17, alebo "Laetrile liečba rakoviny" sa používa na niekoľkých klinikách v Mexiku, ktoré liečia rakovinu výživou. Tieto nemocnice dosahujú skoro 100% zotavenie v ranných štádiách (lokalizované tumory / rakoviny, ktoré ešte neboli zasiahnuté ožarovaním, chemoterapiou, alebo nebolo do nich chirurgicky zasahované). Väčšina z pacientov liečená "Laetrile terapiou" má pozitívne reakcie počínajúc nárastom pocitu pohody, ako aj je zreteľne zvýšená chuť do jedla, zastavenie poklesu hmotnosti, obnovenie prirodzenej farby pokožky, zníženie alebo odstránenie bolesti spojenej s rakovinou, ako aj odstránenie nepríjemného zápachu spôsobeného rakovinou . V tisíckach prípadoch sa potvrdila úplná regresia všetkých symptómov rakoviny.

 

Vitamín B-17, všeobecne známy ako "amygdalín", alebo "Laetrile", je prirodná látka, ktorá sa nachádza v rôznych druhoch rastlin - kôstkovín. Najväčšia koncentrácia je v semenách kvitnúceho ovocia, ako sú jadrá horkých marhúľ pod. Existuje veľa semien, obilnín a zeleniny, ktoré obsahujú minimálne množstvo vitamínu B-17a pritom tvoria časť našej dennej stravy.

 

Napriek veľkým pokrokom v diagnostikovaní a liečení zhubných nádorov, rakovina naďalej zostáva jedným z hlavných príčin úmrtia vo vyspelých krajinách. Zistilo sa, že každý tretí človek zomrie na nejakú formu rakoviny. Je pravdou, že operácie a ožarovanie sú schopné vyliečiť niektorých pacientov s lokalizovanými nádormi a že pred chemoterapiou sa vylieči asi desať druhov zhubných nádorov, no napriek tomu sa celková úmrtnosť na rakovinu nezmenšila za posledných 25 rokov. Asi 60% všetkých pacientov po diagnostikovaní rakoviny zistia, že ich choroba je značne rozšírená a tak, ani chemoterapia  nieje dostatočné účnná. Veľa z nich nemôže byť vystavená chemoterapii, operácií, alebo ožarovaniu kvôli vedľajším účinkom. Existuje aj niekoľko typov nádorov proti ktorým doteraz neexistuje žiadna účinná liečba.

 

Rôzne dokumenty z najstarších civilizácií, ako bol Egypt v čase faraónov a aj zo starovekej Číny, spomínajú terapeutické využitie derivátov z horkých mandlí. Egyptské papyrusy  z pred 5000 rokov spomínajú používanie "hydro amigdalorum" na liečbu niektorých nádorov na koži. Ale systematické štúdium vitamínu B-17 sa v skutočnosti nezačalo skor, ako v prvej polovici minulého storočia, kedy chemik Bohn objavil v roku 1802, že počas destilovania tekutiny z horkých mandlí sa uvoľňuje kyselina kyanovodíková. Čoskoro sa niekoľko výskumníkov začalo zaoberať analýzou tohto extraktu. Po prvý krát  Robiquet Boutron izoloval bielu kryštalickú látku, ktorú nazval amygdalín (z amygdala = Mandla).

 

Amygdalín je extrakt z jadier marhúľ a je výživovým doplnkom. Vitamín B-17 bol predmetom veľkej polemiky pred 18 rokmi, kedy niekoľko špičkových svetových vedcov tvrdilo, že jeho zložky na 100% zabránia vzniku rakoviny a zničia už existujúcu rakovinu.

Vitamín B-17 je hlavnou zložkou potravy niekorých národov. Chcete vedieť prečo nebol nikdy u nich zaznamenaný výskyt rakoviny? Podľa Dr Krebsa, potrebujeme minimálne 100 mg vitamínu B-17 (cca 7 marhuľových jadierok denne) na prevenciu proti rakovine.

Jedno marhulové jadierko pripadá na 10-13 kg telesnej váhy a to je postačujúce pri prevencii proti rakovine. Celkové množstvo závisí od konkrétneho človeka, jeho strave a metabolizme. Približne 170 cm vysoký muž, môže konzumovať 17 marhuľových jadierok za deň a dosiahne biologicky primeraný prísun vitamínu B-17.

 

Dôležité upozornenie: Príliš veľa jadierok a semien, môže spôsobiť nežiadúce vedľajšie účinky. Táto prírodná potrava by mala byť konzumované v biologicky racionálnom množstve (nie viac ako 30 až 35 jadierok denne!).

 

V posledných rokoch dochádza k značnému prehodnoteniu charakteru príčiny vzniku rakoviny. Rakovina sa pred časom považovala za chorobu lokalizovanú (obmedzenú na jedno miesto), s charakteristickou poruchou  zvyčajne vo forme nádoru, ktorý sa objavil na nejakom mieste v tele. Táto porucha sa považovala za výsledok činnosti invazívneho vírusu, karcinogeného činiteľa. Dnes vzrastá presvedčenie medzi výskumníkmi a lekármi, že rakovina je choroba, ktorá je v konečnom dôsledku porucha metabolizmu (chémia tela). Je to zákerná choroba, ktorá sa týka celeho tela, nervového systému, tráviaceho systému, pankreasu, pľúc, vylučovacích orgánov a celeho obranného systému tela.

 

Zhubný nádor po liečbe konvenčnými metódami - operácia, ožarovanie chemoterapia sa často znovuobjavuje, pretože metabolická príčina rakoviny sa len zriedkakedy berie do úvahy.

 

Metabolická liečba rakoviny je netoxická liečba rakoviny, založená na aplikovaní vitamínu B17, proteolytických pancreatických enzýmoch, immunostimulantoch, vitamínoch a mineralnych prípravkoch.

 

Laetrile (vitamín B17) je hlavný protinádorový prostriedok pri metabolickej liečbe rakoviny.

 

Po niekoľkých rokoch vyskúmu a liečby, bolo dokázané, že amygdalín / vitamín b17 je úplne bezpečný a netoxický. Zdravé bunky v našom organizme obsahujú Enzým Rhodanese, ktorý "neutralizuje" amygdalín. Tento enzým nedovoľuje amygdalínu odblokovať kyanid.

 

V tomto pripade, amygdalín slúži len ako glukóza pre zdravé bunky a poskytuje im energiu. Rakovinové bunky neobsahujú tento enzým. Absenciou Rhodanese, je amgdalin aktivovaný  a zapríčiní zničenie rakovinovej bunky uvoľnením kyanidu. Zničené sú len rakovinové bunky, ale zdravé ostávajú nepoškodené. Tak isto prispieva k značnému zníženiu bolesti. 

 

Laetril obsahuje kyanid radikálny (KN). Rovnaký kyanid radikálny je vo vitamíne B12 a v ovocí ako sú ćernice, čučoriedky, jahody a pod. Kyanid radikálny (KN) a kyanid vodíka (HCN) sú dve rozdielne zložky. Tak isto ako sodík (Na +) čo je veľmi toxická substância a druhý chlorid sodný (NaCl), čo je soľ.